Google Shopping – što je to?

Google Shopping postao je jedan od najboljih alata za ukrajinske internetske trgovine. I prodavači i kupci imaju koristi od njegove primjene. Prvima njegova upotreba osigurava relevantan promet po niskoj cijeni, a drugima odmah vide proizvod koji traže jednostavnim upisivanjem naziva u traku za pretraživanje. Čitajte dalje kako biste saznali kako ovaj alat radi, kako postaviti Google Merchant Center i koje pogreške trebate izbjegavati.

To je alat sličan agregatoru cijena koji nudi odabir artikala s različitih web stranica na temelju zahtjeva potencijalnog kupca. Zahvaljujući njemu, korisnici mogu lako pronaći proizvode koji su im potrebni i usporediti njihove cijene bez posjećivanja web stranica oglašivača. Sve potrebne informacije Google Ads izvlači iz data feeda, na temelju kojih određuje za koje upite pretraživanja će se vaši proizvodi prikazivati. Stoga je vrlo važno razumjeti kako postaviti Google Shopping, a posebno feed.

Što su Shopping oglasi?

Njihov cilj je pružiti potencijalnom kupcu maksimalnu količinu informacija o proizvodu prije poduzimanja bilo kakve radnje s Kupite SMS uslugu njegove strane. Oglasi se prikazuju prije organskih rezultata pretraživanja i redovitog kontekstualnog oglašavanja, kao i na partnerskim stranicama oglašivačke mreže Google Display Network. Blok uključuje naziv proizvoda, njegovu cijenu i sliku. A izgleda ovako:

 

Kupite SMS uslugu

Prednosti i mane alata

Zahvaljujući analitičkim alatima, oglašivači mogu pratiti stvarne upite korisnika za koje su prikazani oglasi proizvoda. To pomaže boljem razumijevanju interesa ciljane publike i optimiziranju reklamnih kampanja. I ovo je, naravno, prednost.

S pozitivne strane, Shopping oglasi često postižu više stope izvedbe od tradicionalnih kampanja za pretraživačku i prikazivačku mrežu. To je zato što se prikazuju korisnicima koji su već zainteresirani za kupnju određenog proizvoda.

Ali Google Shopping ima i svoje loše strane. Jedan Secret weapons to reference a blog and dethrone od njih je da ako istovremeno pokrenete kampanju za maksimalnu izvedbu za istu kategoriju proizvoda, ona će imati veći prioritet na Google dražbama oglasa.

Osim toga, postavljanje Google Shoppinga zahtijeva kvalitetan rad s web mjestom. Mora ispunjavati niz strogih Googleovih zahtjeva. To se odnosi na strukturu, kvalitetu slika, opis proizvoda i druge aspekte. Nepoštivanje može rezultirati obustavom ili blokiranjem reklamnih kampanja.

Tko bi trebao voditi Google Shopping kampanje?

Zahvaljujući ovom formatu oglašavanja, potencijalni klijent odmah vidi cijenu i neće kliknuti na oglas ako mu cijena ne odgovara. To omogućuje tvrtki da ne troši proračun na neciljane klikove, što je posebno važno za trgovce u visoko konkurentnim nišama gdje je cijena po kliku visoka.

Osim toga, Google Shopping je prikladan china phone numbers za trgovine sa širokim asortimanom proizvoda. Reklame proizvoda jasno pokazuju liniju i bogatstvo izbora. Dva ili tri oglasa trgovine mogu se pojaviti u rezultatima pretraživanja odjednom, povećavajući vjerojatnost kupnje.

Također savjetujemo vlasnicima online trgovina s čestim promjenama cijena proizvoda da smisle kako postaviti Google Shopping. Njihovo ručno ažuriranje u reklamnim kampanjama oduzima puno vremena. Shopping kampanje automatski izvlače relevantne podatke iz feeda.

Kako pripremiti svoju web stranicu za Google Shopping

Postavljanje Google Shopping oglašavanja počinje radom sa web mjestom. Mora ispunjavati niz zahtjeva, a to su:

  • Dostupnost online plaćanja bankovnim karticama. Kupcima se mora dati mogućnost da u cijelosti plate narudžbu na web stranici;
  • jasna naznaka informacija o uvjetima isporuke, njenom trošku i dostupnim načinima plaćanja;
  • ispravne jezične verzije stranice. Jezik na kojem je predstavljen sadržaj, proizvodi u feedu i odabrani jezik samog feeda moraju odgovarati;
  • valuta web stranice mora odgovarati nacionalnoj valuti zemlje;
  • uvjeti povrata robe i novca moraju biti detaljno opisani i biti na vidljivom mjestu. Ako se neka roba ne može vratiti, to također mora biti naznačeno;
  • svi proizvodi koji se mogu dodati u košaricu moraju biti na zalihi u trenutku predaje narudžbe;
  • Sve objavljene informacije o proizvodima, cijenama, uvjetima dostave i povrata moraju u potpunosti odgovarati stvarnosti. Lažna ili neispunjena obećanja nisu dopuštena;
  • Ne možete postaviti kampanje proizvoda za promicanje krijumčarene robe, alkohola, lijekova, kockanja, duhanskih proizvoda i drugih zabranjenih kategorija;
  • SSL certifikat mora biti instaliran na stranici kako bi se osigurala sigurna veza;
  • Skočni prozori i banneri ne bi trebali skrivati ​​važne informacije o proizvodu.

Za detaljnije upute o pripremi vaše stranice prije pokretanja shopping kampanja, pogledajte službene vodiče Google Merchant Centera.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *