Materijal za učenje više o umjetnoj inteligenciji

Umjetna inteligencija predstavljena u filmovima.
Dvije scene preuzete iz filmova 2001: Odiseja u svemiru i Terminator.

Uvjeren sam da u ovoj eri golemih

 

Kpromjena nikada prije nismo trebali alate koji nam pomažu da bolje uokvirimo činjenice, kontekste i buduće scenarije (ovdje govorim kao zabrinuti novopečeni roditelj). Znate li neke knjige, filmove, autore ili obrazovne materijale koje biste podijelili s nama ljudima koji žive izvan akademskog okruženja, ali osjećaju potrebu dublje proniknuti u pitanja koja nam Kupite ponudu za broj mobitela eće Umjetna inteligencija?

Među bezbrojnim filmovima, možda

Kupite ponudu za broj mobitela

Lbritanska serija Black Mirror daje d BPOs તમારી ઝુંબેશને કેવી રીતે સુપરચાર્જ કરી શકે છે obru (distopijsku) ideju o mogućim deformacijama Umjetne inteligencije. Refleksniji su film The Social Dilemma i onaj specifičniji o povijesti izborne manipulacije The Great Hack (svi na Netflixu).

Postoji bezbroj knjiga, od Cathy O’Neil , Weapons of Mathem yeezys shoes atical Destruction. Kako veliki podaci povećavaju nejednakost i ugrožavaju demokraciju , do bogate antologije s različitim autorima na različite teme koju su uredili Fabio Fossa , Viola Schiaffonati i Guglielmo Tamburrini , Automati i ljudi, Uvod u etiku umjetne inteligencije i robotike . Za one koji žele čitati na engleskom, preporučujem The alignment problem Briana Christiana : Machine learning and human values ​​. Na više akademskoj razini, nedavna Etika umjetne inteligencije Luciana Floridija .

Također postoji bezbroj uvoda

 

AI, iako su mnogi zapravo zastarjeli s obzirom na brzi razvoj tehnologije. Među najnovijim izdanjima na talijanskom jeziku dobro je primljena značajna knjiga Melanie Mitchell Umjetna inteligencija . Vodič za misleća ljudska bića .

Naposljetku, postoji mnogo blogova o umjetnoj inteligenciji, od kojih su mnogi uglavnom reklamni ili usmjereni na promicanje određenih proizvoda, drugi su povezani sa širenjem aktualnih vijesti (kao što je AI odjeljak HDBLOG-a ) ili s određenim problemima kao što je kibernetička sigurnost ( kao što je blog koji je pokrenula Carola Frediani, Network Wars .

Hvala

Zahvaljujem profesorici Margheriti Benzi koja je pristala odgovoriti na moja pitanja posvećena jednoj od trenutno najaktualnijih tema : Umjetna inteligencija primijenjena na generiranje tekstova, slika i videa. Zasigurno nije bilo moguće proniknuti u tisuću aspekata koje sa sobom nosi tako složena tema. Nadam se da ću potaknuti misli, razmišljanja i veze koje svatko od nas može istražiti kako smatra prikladnim.

Možete stupiti u kontakt s profesoricom Margheritom Benzi preko UNIUPO profila nastavnika i upisati se na njezine prekrasne tečajeve.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *