Тайните на SEO промоцията за млад уебсайт

Основният проблем на новите сайтове от гледна точка на SEO и търсачките е тяхната млада възраст. Но, както казваше старият Гьоте, младостта е недостатък, който бързо отминава.

Как да популяризирате млад сайт, чиито позиции са далеч от опитните мастодонти в топа, и да не се обезсърчавате?

Прочетете за това в нашата статия

Кои сайтове се считат за млади?
Възраст на младите сайтове – снимка

Детският етап на сайта приключва една година след старта му. За да изглеждат Библиотека с телефонни номера някак по-зрели, някои купуват стари празни домейни, но това е безсмислено: възрастта на сайта се брои от началото на индексирането, а не от датата на регистрация на домейна. По-работеща схема е да си дадете няколко допълнителни години – купете готов проект на подобна тема и го преправете за себе си. Но има голям риск да попаднете на сайт, който е под филтри, а това е по-скъпо.

Сред SEO специалистите се носят слухове за филтъра Sandbox, под който автоматично попадат всички новородени сайтове.

но фактът остава

младите сайтове се индексират по-бавно и не им е позволено да се класират в челните позиции. Yandex е по-лоялен в този смисъл: от време на време пуска новодошлите в челната десетка, за да активизира резултатите от търсенето.

Библиотека с телефонни номера

Номерът за SEO промоция на млад сайт е да се преодолее предубеденото отношение на търсачките. За да излезете от пясъчника, имате нужда от цялостна, последователна работа. SEO изобщо не е бърза история и когато работите с нулеви ресурси, ще трябва да се запасите с двойна доза търпение.

Фактори за класиране

Защо има такава очевидна възрастова дискриминация в интернет? Търсачките искат да правят висококачествени резултати, така че изграждат своя собствена йерархия от ресурси. Има много фактори за класиране и всички те се добавят към два основни: уместност и надеждност на сайта.

Фактори за класиране на млади уеб сайтове – снимка

Съответствие с искането. За да бъде даден сайт включен в първите десет SERPs (страници с резултати от търсачките), информацията в него трябва да съответства възможно най-точно на заявката на потребителя, въведена в лентата за търсене.
Доверието на сайта или доверието на търсачката в него. За начинаещи това е голям проблем, защото… Има нулево доверие в сайта в началото – няма натрупана статистика за поведението на потребителите, няма история, няма маса от връзки. Колкото по-популярна е темата на даден сайт, толкова по-бавно той печели авторитет: едно е да се издигнеш в лидерството сред милион компании за монтаж на прозорци и съвсем друго е да си направиш име, като реставрираш антични дограми.
Търсачките популяризират надеждни сайтове, които вече са спечелили доверието на потребителите. Новодошлите са черни коне. Първо трябва да разберете дали новият ресурс е полезен за хората и едва след като се уверите в качеството му, дайте му зелена светлина.

6 стъпки за популяризиране на млад уебсайт
Как да популяризираме млади сайтове – снимка

Изготвяне на семантичното ядро ​​и структура на сайта
Изглежда, че би било по-логично да се популяризира млад сайт с помощта kiajn salutkartojn vi elektu por via komerco ĉi-jare? на нискочестотни заявки – това е единственият начин за популяризиране на големите играчи. Това е вярно само отчасти. Събирането и компетентното групиране на възможно най-широкото семантично ядро ​​с нискочестотни, средни и високочестотни заявки ще помогне да се създаде правилната структура на сайта, която ще се мащабира без проблеми и ще покрие всички нива на потребителски интереси. Добрата семантика и логическата структура имат положителен ефект върху 3 аспекта:

подобряване на поведенческите фактори

ефективността на оптимизацията се увеличава;
индексирането се ускорява.
Техническа оптимизация
Технически грешки възпрепятстват развитието на всякакви ресурси – както млади, така и стари. На какво трябва да обърнете внимание:

Увеличете скоростта на изтегляне;
Затворете ненужните връзки с атрибута nofollow;
Генериране на четим от човека URL адрес за всяка страница с ЦПУ кратките URL адреси с основна ключова дума са най-ефективни;
Подобряване на поведенческите фактори;
Напишете компетентен файл robots.txt, който насочва робота за търсене до мястото, където искате да отиде;
Създаване на карта на сайта sitemap.xml;
Разработете мета тагове за всеки документ;
Добавете страници за нискочестотни заявки.
Попълване на страници със съдържание
Уникалното, интересно и най-важното полезно съдържание е необходимо условие за SEO промоция на млад уебсайт. Търсачките класират високо ресурсите с готини текстове, графики, видеоклипове, защото buy leads потребителите харесват всичко това. Жив сайт, който покрива въпроси по своята тема с редовно актуализирано съдържание, рано или късно ще стопи леда на недоверието и ще започне да се издига на върха.
Две стратегии за съдържание работят добре за популяризиране на нов уебсайт:

направи нещо ново, което другите нямат;
направи нещо по-добро и по-полезно от другите.
Добавяне на сайт към панела за уеб администратори
След стартирането трябва да добавите новосъздадения уебсайт към панела за уеб администратори на търсачките, в които планирате да популяризирате. За Yandex yandex.ru. За Google Search Console. Тук ще управлявате индексирането на страници и ще проследявате ефективността на ресурсите.

Поставяне на crowd links
Когато промотирате млад сайт, трябва да бъдете особено внимателни с изграждането на линк маса. Всякакви съмнителни манипулации с връзки могат да поставят ресурса под филтрите на търсачката.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *