Mis on märksõna raskusaste?

Peaaegu kaks kolmandikku B2B turundajatest väidavad, et nende sisuturundusprogrammid on “palju edukamad” või “mõnevõrra edukamad” kui aasta tagasi.

Mis on sisuturunduse edukuse tõusu põhjuseks?

Nagu see CMI diagramm näitab, toodavad turundajad kvaliteetsemat sisu, kohandavad oma strateegiaid positiivsete tulemuste saavutamiseks ja parandavad tulemuste mõõtmise võimet.

Jah, ja 46 protsenti on lihtsalt otsustanud kulutada rohkem aega sisu nende heaks töötamisele.

 

Osa nendest turundusvõitudest võib tuleneda ettevõtetest

kellel on märksõnauuringutest tugevam arusaam, mis väljendub sihitud sisustrateegiate ja parema ROI-na.

Mis viib meid märksõna uurimisprotsessi sageli valesti mõistetava komponendini: märksõna raskuste ja selle kasutuste mõistmine.

Kuidas seostub märksõna raskus orgaaniliste tulemustega?

Mis on märksõna raskusaste?
Märksõna raskusaste näitab, kui raske on tõenäoliselt olla parema asetuse saavutamine teistest otsingutulemustest, mis päringule hetkel asetsevad.

Ehkki mõiste „märksõna raskusaste” on nüüdseks tunnustatud tööstusstandard, võivad erinevad turundajad ja digitaalsed tööriistad seda määratleda omal moel, sõltuvalt patenteeritud algoritmidest ja indikaatoritest, mis on arvestatud märksõna raskusastme ainsusesse.

Näiteks Mozi raskusastme skoor hindab ja kaalub

SERP-i esimesel lehel kuvatavate orgaaniliste kirjete domeeni autoriteeti ja lehe autoriteeti. Kuid isegi selle määratluse korral tunnistab Mozi asutaja Rand Fishkin raskusastmete arvutamise erinevusi:

Sisuliselt aitab märksõna raskusaste ennustada, kas saavutate tõenäoliselt oma konkurentidest parema asetuse. Mida suurem see arv, seda raskem on teie ajaveebi postitusel ilmuda SERP-i esimesel lehel (või teisel või kolmandal lehel).

Raskusastmeskooridega üle 60 (skaalal 1–100) on kõike arvestades tavaliselt raske konkureerida, samas kui 20. või 30. eluaastate hinded võivad pakkuda keskmise saidi jaoks rohkem järjestusvõimalusi. Pidage siiski meeles, et KD on seotud domeeni autoriteediga, nii et kui teie saidi DA on 80, on 60 KD-ga tegelikult väga lihtne võistelda.

Erinevus PPC ja orgaanilise märksõna raskuste vahel
Märksõna raskuste liigitamine orgaanilisteks mõõdikuteks on ülimalt oluline, kuna paljud turul olevad tööriistad kasutavad sarnast terminoloogiat, mis tegelikult vastab tasulisele otsingule, mitte orgaanilisele otsingule.

Peavalu, ma tean.

Kuigi kogenud turundaja võib märgata Spetsiaalne andmebaas  erinevust nende kahe vahel, ei pruugi antud tööriista liides täpselt selgeks teha, millest see aru annab: kas PPC raskus või orgaaniline raskus.

Näiteks SearchMetrics korraldab „otsingumahu” kõrvuti terminiga „CPC”, mis on pealtnäha hea, kuna üks mõõdab huvi, teine ​​kulusid. Kuid algaja turundaja võib CPC-d tõlgendada asjakohase mõõdikuna, mis määrab orgaanilise märksõna raskusastme, mis aga nii ei ole.

Spetsiaalne andmebaas

Ja Google’i märksõnade plaanija näitab järgmist:

Tasulise otsingu või PPC puhul on klõpsutariif (CPC) märksõna konkurentsivõimelisuse etalon, mis põhineb dollarisummal, mida peaksite AdWordsis pakkuma. Seega mõõdab CPC teatud mõttes märksõna raskust, mitte aga orgaanilises sfääris.

Tellige sisuturundaja
Hankige iganädalasi teadmisi, nõuandeid  b2b sales: 5 best practices to close more deals  ja arvamusi kõigi digitaalse turunduse kohta.

Kuidas arvutada orgaanilise märksõna raskusastet
Sul läheb vaja tööriistu.

Kuid kui see hetkeks kõrvale jätta, taandub märksõna raskuste taga olev teadus tegelikult järgmisele:

Domeeni autoriteet.

Lehe autoriteet.
Viitamisdomeenide arv.
Sisu asjakohasus otsingupäringu jaoks.
Otsingupäringu kõrgeima asetusega tulemuste sisu sügavus.
Mõned tööriistad lähevad neist põhinäitajatest cmo meililoend kaugemale; mõned kasutavad vaid mõnda. Ahrefsi tööriist Keyword Explorer ei võta tegelikult üldse arvesse lehe SEO-d (nt sisu pikkus, kasutaja käitumise signaalid, täpse vastega märksõna metaandmetes jne), vaid keskendub ainult esimese lehe tulemuste tagasilinkide profiilidele.

Ahrefsi näitel jagavad nad oma märksõna raskusastet (skaalal 1–100), näidates, kuidas kõrgem skoor korreleerub tagasilinkide arvuga, mille SERP-i 10 parimat tulemust on saanud:

Seega, kui mõne termini märksõna raskusaste on 90, on tõenäoline viis kõigist teistest parema asetuse saavutamiseks hankida sellele lehele 756+ tagasilinki. See on astronoomiliselt raske.

Aga mis on keskmise saidi jaoks käeulatuses? Ahrefs pakub selle kasuliku skaala:

Selle skaala põhjal peate tõesti oma lahingud valima. Suure konkurentsiga märksõnad ei pruugi olla kasulikud, samas kui väiksema mahuga märksõnad, mida toetab selge otsija kavatsus, pakuvad suuremat võimalust SERP-i liikumiseks (teise nimega orgaaniline järjestus).

Moz kasutab märksõna raskusastme sarnast esitust (ehkki mõnevõrra nüansirikkamate näitajatega):

Märksõna raskuste lahendamise tööriistad
SEO-uuringute tegemisel pole vaja teha liiga palju käsitsitööd. Teil on käeulatuses mitmesugused märksõnade uurimistööriistade valikud, millest igaühel on oma algoritm, et teha kindlaks, kas teie ajaveebi postitustes, sihtlehtedel ja mujal on kõrge asetuse saavutamiseks piisavalt õigeid märksõnu.

Siin on märksõnade uurimistööriista tüüpide kiire jaotus, mida saate kasutada, eristades selgelt nende funktsioone teie sisuturundusprogrammis.

See platvorm on loodud nii et see sisaldaks mitut erinevat märksõna

Sealhulgas sotsiaalset ja konkurentide analüüsi.
Mozi märksõnade uurija
Kasutajasõbralik tasuta rakendus võib pakkuda häid soovitusi mõjuvate märksõnade sihtimiseks.
Ahrefs
See märksõna uurimistööriist sisaldab konkurentide ja tööstuse uurimisfunktsioone ning võimaldab teil aja jooksul oma paremusjärjestust jälgida.
PPC
SearchMetrics
Tarkvarakomplekt on loodud tasuliste märksõnade toimivusandmete ainulaadsete vaadete pakkumiseks.
Google’i märksõnade plaanija

Google’i märksõnatööriista kasutamine on tasuta ja see aitab teil avastada seotud märksõnu, mis on seotud teie esialgsete valikutega.
Miks on märksõna raskused märksõna uurimise jaoks nii olulised?
Märksõnauuring võimaldab turundajatel kujundada ja võrrelda toimiva sisustrateegiat.

Kui soovite näidata sisuturunduse ROI-d

Märksõna raskuste hindamine on sarnane konkurentsi luuramisega. Võttes arvesse mõõdikuid selle kohta, millised märksõnad toimivad kõige paremini, millist tüüpi sisu konkreetset märksõna kõige paremini teenindab ja kui palju investeeringutasuvust võib olla seotud SERP-des ülespoole liikumisega, on vaja lihtsalt luua ja levitada teie märksõna sihtmärke sisaldavat sisu.

Teie sihtrühma sisuvajadustele kohandatud märksõnaaruande koostamiseks tuleks märksõna raskust mõõta otsingumahu, teie domeeni autoriteedi ja otsingupäringute taga oleva kavatsusega.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *