ModX – мощен безплатен двигател за уебсайтове

CMS е уебсайт двигател, предназначен за удобно управление на съдържание, настройки и добавки. С негова помощ можете бързо да добавите статия, нов продукт, да промените дизайна, да инсталирате допълнителни бутони и скриптове. Това не изисква сериозни познания по оформление и уеб програмиране – всичко се случва чрез удобен личен акаунт.

Предимства на безплатна CMS

Безплатно, тоест получавате безплатно пълноценен двигател, на който Факс списъци можете да създадете уебсайт на сериозно ниво.
Безплатните двигатели имат голяма общност от разработчици и блогове с уроци как да ги използвате. Така, ако възникнат проблеми, можете да пишете в специализиран форум.
Безплатни шаблони и добавки, подходящи за различни области на бизнеса. Има и платени с разширени настройки и поддръжка от разработчици.
Чудесен за повечето видове сайтове: блог, онлайн магазин, портал и др.
Има няколко големи безплатни CMS за уебсайтове.

ModX е един от тях

ModX: CMS функции
В ранните етапи този „двигател“ се използва главно за създаване и поддръжка на корпоративни уебсайтове и големи портали.

Факс списъци

 

Сега с помощта на ModX е удобно да създавате както малки блогове и страници от една страница, така и по-големи проекти. За тази цел CMS има много безплатни шаблони, добавки и различни параметри. Дори потребител, който е далеч от уеб разработката, ще може да разбере цялото това разнообразие.

 

Предимства на ModX
Двигателят се сравнява благоприятно с други CMS с отворен код. Освен удобен контролен панел и безплатно разпространение, той може да се похвали и с:

Наличие на инструменти за редактиране на шаблони директно в контролния панел. За да направите това, не е необходимо да взаимодействате с хостинга чрез FTP клиент.
Кросбраузърност и кросплатформеност. Всички сайтове, създадени в съответствие със стандартите HTML/CSS, автоматично се адаптират към различни браузъри.

Ниски изисквания за хостинг. Можете да използвате най-евтините цени

Възможност за създаване на многоезични уебсайтове. Всички функции – избор на език, превод на страници, добавяне на специални оферти за говорещи други езици – вече са включени в CMS по подразбиране.
Вграден файлов мениджър и други инструменти за работа с файлове и модули в админ панела. Не е необходимо да влизате във вашия хостинг за това.
Голям брой безплатни модули, които ви позволяват да разширите функционалността на CMS.
Възможност да направите адреса на админ панела различен от основния адрес на сайта. Това значително намалява риска от хакване и нежелан достъп до управлението.
Проста промяна на шаблона за дизайн на уебсайта и отделни блокове, реализирана чрез параметрите на модула в настройките на CMS.
Сайтовете на ModX са защитени от хакерски вируси gen iadann bio otè sètifikasyon eksperyans и други проблеми (но всичко ще зависи от това коя версия изберете – Revolution или Evolution).
Недостатъци на ModX
Тази CMS, както всички останали, също е несъвършена и има недостатъци. Разработчиците, разбира се, се опитват, но някои от тях едва ли ще бъдат коригирани в близко бъдеще поради начина, по който работи двигателят.

Най-забележимите недостатъци на ModX включват

Необходимостта от редактиране на системни файлове на сайта и бази данни при прехвърляне на друг хостинг.
Някои модули, които често са необходими за работа, трябва да се инсталират отделно.
Полето Описание е 190 знака по подразбиране, а не 255, както се препоръчва.
URL адреси на кирилица. Проблемът може да бъде решен чрез инсталиране на модула, но ако има препинателни знаци в заглавието, всички те ще се появят в адреса на страницата и ще трябва да ги коригирате ръчно.

Актуализациите са редки

Често трябва да чакате шест месеца за тях, докато в WordPress се появяват веднъж на няколко месеца.
Не е желателно да се използват по-стари версии в големи проекти bw lists поради наличието на голям брой уязвимости. Препоръчително е да използвате само актуални версии.
За да работят правилно връзките на страницата, се препоръчва да включите базовия таг във файловете на шаблона.

Съществуващите недостатъци като цяло не са критични, тъй като могат да бъдат отстранени чрез инсталиране на специализирани модули.

Заключение
ModX е удобен, лесен за научаване двигател, еднакво подходящ както за прости уебсайтове, така и за големи каталози или онлайн магазини. Неговата обмислена архитектура ви позволява да реализирате всякакви идеи. За да работите с него, не се нуждаете от опит в разработката на уебсайтове или специфични умения – съдържанието се добавя с няколко клика.

Още по-полезна и интересна информация
в личната ми телеграма.
Всеки месец проверка или писане
стратегии за промоция за
уебсайт на абоната
Абонирайте се
Да обсъдим сътрудничеството?
Какви проблеми трябва да бъдат решени:
Изработка на сайт / онлайн магазин
Промоция (SEO, директно и др.)
Маркетинг на съдържанието
Поддръжка на сайта (информационна, техническа)
Одит на уебсайт/онлайн магазин
Консултация
Име
телефон *
С натискането на бутона Вие се съгласявате с обработването на лични данни и се съгласявате с политиката за поверителност

Автор
Сергеев Никита
Оценете тази публикация
Споделете
Статии по темата
Как сами да създадете целева страница
Кое е по-добро?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *