Što je glavnica zajma?

Pitate se: “Što je glavnica kredita?” National Business Capital ima sve odgovore koji će vam trebati. Evo našeg sveobuhvatnog vodiča o glavnici kredita i poslovnom kreditiranju.

Nikada nije bilo bolje vrijeme za pristup kapitalu . Između banaka, kreditnih sindikata i online zajmodavaca, imat ćete različite mogućnosti za odabir, ali dobrobit vašeg financiranja često ovisi o uvjetima koje ste dogovorili sa svojim zajmodavcem.

Morat ćete pregledati koje kamatne stope

Uvjete otplate i iznos posudbe nudi vaš zajmodavac, ali nemojte misliti da morate prihvatiti prvu ponudu koju dobijete . Samo zato što jedan zajmodavac nudi nepovoljne uvjete ne znači da će svi ponuditi, pa ćete morati posvetiti vrijeme i trud svojoj potrazi kako biste si dali što više opcija.

Nakon što pronađete zajmodavca koji zadovoljava vaše potrebe i osigurate svoje financiranje, počet ćete koristiti sredstva i vraćati ono što ste posudili. Iznos koji ste posudili, umanjen za kamatu, je iznos glavnice, ali ukupni iznos koji ćete platiti je glavnica plus kamata.

Provjerite jeste li u potpunosti spremni

Otplatiti glavnicu i svoje kamatne stope prije nego što potpišete svoje ime na isprekidanoj liniji . Postoje neki poduzetnici koji pogrešno pretpostavljaju da će trebati vratiti samo 300.000 USD na zajam od 300.000 USD , ali ti pojedinci zaborave na kamatu i mogli bi se naći u situaciji u kojoj će morati zakasniti s plaćanjem ako nisu oprezan.

Glavnica zajma nije nužno komplicirana, ali je važno Funkcije baze podataka e-pošte imati na umu dok prolazite kroz proces poslovnog zajma. Ako se pitate ” Što je glavnica zajma ?” NBC može pomoći. Čitajte dalje za sve informacije koje trebate znati o glavnici zajma i, što je još važnije, o tome kako maksimalno povećati korist od svog financiranja .

funkcije baze podataka e-pošte

Što je glavnica zajma i kako funkcionira?

Glavnica zajma je iznos novca koji želite posuditi, umanjen თუ ბილინგის ტიპს დააყენებთ za plaćanje kamata i druge naknade. Kamatne stope i druge naknade primjenjuju se na glavnicu , povećavajući ukupni iznos koji ćete vratiti zajmodavcu. Na primjer, ako osigurate poslovni zajam od 400.000 USD s kamatom od 3%. Tada bi iznos glavnice bio 400.000 USD, a početna otplata kamata bila bi 12.000 USD.

Ista ideja vrijedi i za druge oblike financiranja, poput poslovnih kreditnih linija , ali teže je zaključiti koliki je vaš ukupni iznos glavnice u situacijama kada se kapital daje u više različitih vremena. S poslovnim kreditnim linijama, glavnica je ukupni iznos koji ste posudili iz revolving kreditne linije . Ako ste posudili 50 000 USD, 20 000 USD odnosno 30 000 USD, tada bi vaš ukupni iznos glavnice bio 100 000 USD.

Ako financirate opremu , tada je glavnica trošak opreme koju kupujete. Kamatna stopa primjenjuje se na taj trošak , a ukupni iznos koji ćete platiti za opremu je trošak opreme plus kamatna stopa pomnožena s cijenom opreme.

Kako se plaća glavnica zajma?

Vaša se kamatna stopa atb directory množi s iznosom glavnice . Zatim dodaje glavnici, što daje ukupan iznos koji ćete vratiti svom zajmodavcu. Ako je vaš zajam na višem kraju spektra financiranja i vaša je kamatna stopa visoka. Ukupni iznos koji ćete platiti na zajmu bit će puno veći od iznosa glavnice. Suprotno tome, ako je vaša kamatna stopa niska. Platit ćete manje kamate, a iznos koji otplaćujete više će odražavati iznos glavnice.

Vaše minimalne mjesečne uplate obično su kombinacija plaćanja kamata i glavnice . U suštini, svaki mjesec plaćate postotak od svakog. Ali možda ćete moći izvršiti isplate “samo glavnice” ovisno o vašem zajmodavcu. Sto su dodatne isplate koje šaljete svaki mjesec kako biste konkretno isplatili svoj iznos glavnice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *